Utställande företag 2021-10-22T09:52:59+00:00

Utställande företag 2022

Albach

Albach diamant 2000 är en unik maskin byggd utan kompromisser vad gäller flisning. Maskinen är troligen den bästa i sin klass när det gäller kapacitet och flexibilitet. Albach Diamant 2000 är byggd från grunden för att flisa och dess konstruktion är till fullo anpassad för detta. Terrängegenskaperna är bra i förhållande till en lastbil men inte att jämföra med en skotarburen hugg. Den tar sig fram på åkrar, betesvallar och kan även åka en bit ut på hygget om det inte är för stora hinder i vägen. Bärigheten är bra tack vare de mycket stora hjulen.
Monterplats:
164 + 167

Albinsson & Sjöberg

Albinsson & Sjöberg är Nordens största motorförlag och ingår i den familjeägda mediekoncernen FabasGruppen AB som bedriver verksamhet i Sverige, Norge och Polen. Albinsson & Sjöberg ger ut månadsmagasin, specialtidningar och böcker, har engagemang inom mässbranschen och tidningsdistribution, samt driver webbsajter med huvudsaklig inriktning på motor och teknik. Därutöver produceras årligen ett 15-tal egna mässor och event med anknytning till motor.

Älgskadefondsförening

Älgskadefondsföreningen är en ideell, rikstäckande förening med ca 80 000 medlemmar. Vi sprider kunskap och information om viltolyckor samt medverkar till åtgärder för att förhindra dem. Vi ger ekonomisk hjälp till medlem vid kollision med anmälningspliktigt vilt.
Monterplats:
2

ALUCAR OY

Alucar är världens ledande tillverkare av påbyggnationer för timmerbilar. Vi hjälper dig öka din produktivitet med våra lätta produkter. Vi satsar på användarvänliga komponenter och aktiv produktutveckling Den höga kvaliteten på timmerbilen uppnås med rätt material, främst aluminium, och de lösningar som fungerar bäst vid timmertransport. Lång erfarenhet samt kompetens inom timmertransportbranschen, i kombination med en pålitlig service, säkerställer att timmerbilen vi bygger används produktivt och underhållet är smidigt. En lätt timmerbil genererar en högre inkomst för timmeråkaren, eftersom när transportutrustningens egenvikt blir låg, ökar nyttolasten maximalt.
Monterplats:
181

Atteviks Lastvagnar AB

Atteviks Lastvagnar är en av de större återförsäljarna för Scania Sverige och vi finns på åtta orter runtom i Småland; Jönköping, Nässjö, Tranås, Växjö, Ljungby, Älmhult, Kalmar och Nybro. Förutom försäljning av lastbilar och släpvagnar har vi stort fokus på vår serviceverksamhet som även omfattar bussar, lastbilspåbyggnader och skadereparationer.
Monterplats:
186

Basturökeriet

Monterplats:
46 + 47 + 52

Bergs Fegen

Monterplats:
169

BJM Maskin

Vi är tillverkare och världsledande på olika processorer bygger med hög kvalité och stort intresse för skog och skogsägare. Vi lyssnar på deras förslag och anpassar oss till vad marknaden vill ha Det gör oss unika.
Monterplats:
25

Bjorstorpforest

Grangallring i stormarnas spår
Monterplats:
39

Bracke Forest AB

Monterplats:
101

Carl Nilsson AB

Monterplats:
89 + 90

Dina Försäkringar Syd

Dina Försäkringar är grupp bestående av 6 försäkringsbolag med stark lokal förankring och rötterna djupt i den svenska myllan. Idag är vi landets sjätte största försäkringsgivare inom sakförsäkring och med mer än 250 års erfarenhet fortsätter vi att möta våra kunder på ett nära och personligt sätt på just de platser där kunden vill träffa oss.
Monterplats:
48

Dunlop Hiflex

Monterplats:
29 + 30

Emmaboda Kommun

Monterplats:
42

EXTE

Monterplats:
177

Finnvedens Lastvagnar

Monterplats:
183

Fönster i Älmeboda AB

Monterplats:
27

Förarmiljö AB

Monterplats:
84

Forze AB

Forze AB i Kalmar är återförsäljare av Polaris, Can-Am, Sea-Doo och Subaru. Vi säljer även begagnade bilar och erbjuder service och reparation i vår auktoriserade verkstad som är ansluten till Autoexperten.
I vår monter kommer vi visa ett utbud av årets nya modeller av fyrhjulingar, UTV, vattenskotrar samt bilar från Subaru.
Välkommen att besöka vår monter!
Monterplats:
174

Fröseke Industriservice

Monterplats:
95

Fyrhjulingsupplevelser Åseda 2020 Event, Försäljning & Utbildning AB

Monterplats:
200

Gnosjötornet

Monterplats:
51

GOTFire AB

Gotfire tillhandahåller utrustning för uppvärmning med bioenergi och har mångårig erfarenhet av fastbränsleeldning och dimensionering av värmesystem. Vi marknadsför vårt eget märke Gotfire men vi är även stolta över att vara generalagent för Österrikiska KWB. KWB är en av Europas mest välkända tillverkare av värmesystem för biomassa, med en enkel och tydlig vision: Vi ger energi för livet! Hos oss hittar du högteknologiska premiumprodukter för fastbränsle med kapacitet för alla tänkbara värmebehov. Vi tillverkar nyckelfärdiga panncentraler i flera olika modeller och vi gör även kundanpassade lösningar utifrån varje fastighets behov och möjligheter. Oavsett vilken lösning du än väljer kan du vara säker på att den garanterat kommer att täcka just ditt energibehov och att du får ett miljövänligt, ekonomiskt och säkert värmesystem. Välkomna att besöka oss!!
Monterplats:
189

Grimslövs Skogstjänst AB

Grimslövs skogstjänst AB är ett medelstort skogsvårds företag med säte i Emmaboda. Vi hantera allt inom skogsvård och manuell huggning. I våran monter kommer vi att vissa två markberedare en 1510 med Bräcke t 26 harv och en 1510 med Bräcke M24a högläggare.
Monterplats:
99 + 98

Handelsbanken

Handelsbanken är en av Nordens ledande affärsbanker, med ett komplett utbud av finansiella tjänster. Vi är också ett serviceföretag som sätter dig som kund i centrum. Vår organisation är starkt decentraliserad och det är med det lokala Handelsbankskontoret du som kund gör dina affärer. Vi har med våra närmare 400 kontor i Sverige en stark geografisk spridning och en lokal beslutskraft nära våra kunder. Att förvalta skog och mark inför kommande generationer är ett av de mest betydelsefulla jobb man kan ha. Därför värnar vi lite extra om våra skogsägare och lantbrukare. Hos oss är Skog och lantbruk ett eget affärsområde med många experter och stort engagemang. Och på våra lokala bankkontor finns rådgivare med lång erfarenhet av skog, lantbruk och företagsverksamhet.
Monterplats:
147

Heaab

Monterplats:
156

Hinz

Monterplats:
175 + 176

HSON Gräv & Lastmaskinutrustningar AB

HSON är importör av TMK energi/trädklippar, en ut av de ledande tillverkarna i Finland. TMK har lagt stor kraft i produktutveckling och utvecklat ett antal innovativa lösningar för arbete med grävmaskiner. Vi kommer att visa 3 modellstorlekar 200 (2-12t maskin) klippdiameter 200mm ,300 (6-20t maskin) klippdiameter 300mm och 400 (10-30t maskin) klippdiameter 400mm. Samt maskinutrustningar till entreprenad maskiner tex medstyrande skärmsatser, Tak och Motviktsbågar med blixt och positionsljus.
Monterplats:
108

Hushållningssällskapet KKB

Monterplats:
21

Hydroscand AB

Hydroscand är marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Med över 60 slangservicebutiker i Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr är vi din närmaste slangservice. Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och har idag en omsättning på ca 220 miljoner Euro (2017), över 200 slangservicebutiker och fler än 400 återförsäljare. Med våra över 1 100 anställda servar vi över 21 000 kunder i 19 länder i Europa, Asien och Afrika. Det är viktigt för oss att alltid finnas nära kunden med en butik, SlangExpress eller en återförsäljare. I Emmaboda finns Hydroscands återförsäljare LS Lastbilar AB. Välkommen till oss!
Monterplats:
26

Idealskog AB

Säljer och monterar allt i stängselväg, butiksförsäljning. Total entreprenad i skogen, främst gallring. Trädfällning på tomter. Stenläggning och trädgårdsarbeten. mer info på hemsidan idealskog.se
Monterplats:
19

Industriverktyg IDG-Tools AB

”Kom och besök vår monter med vår utställningsbuss fylld av kvalitetsverktyg. Vi har allt från handverktyg till pneumatiska, elektriska och hydrauliska maskiner. Vårt koncept och verksamhet har funnits på marknaden i över 20 år och vi fortsätter dagligen att utveckla nya produkter och lösningar. Välkommen att upptäcka oss!”
Monterplats:
76

JGA Skog AB

JGA Skog AB är ett råvaruanskaffande företag som ingår i OMA koncernen. OMA ägs och drivs av tredje och fjärde generation Andersson. Företaget fyller 90 år i år. Man sågar ca 200 000 m³ och hyvlar 115 000 m³. Läs gärna mer på vår hemsida; www.jga.se eller följ oss på facebook
Monterplats:
70

Kalmar Bilcentrum AB

Småländska Bil och Kalmar Bilcentrum finns på plats med personal från både Kalmar, Växjö och Vetlanda. Vi visar mercedes transportbilar och har med oss bland annat nya eVito. Varmt välkomna till vår monter!
Monterplats:
196

Kama Produkter AB

Monterplats:
182

Kilafors Industri AB

Monterplats:
171

Koppom Maskin AB

Koppom Maskin är ett värmländskt familjeföretag sedan 1967. Med fokus på förtroende och långsiktiga kundrelationer säljs begagnade skogsmaskiner, reservdelar och tillbehör. Företaget är Sveriges enda renodlade demontör av tunga skogsmaskiner och har ett omfattande lager. Under namnet Koppom Maskin säljs KM-Wins (fönster), KM-Tubes (innerslang), KM-lights (belysning) och KM-Actuators (el-cylinder). Under det egna varumärket XL Traction säljs XL Tracks (band) och XL Chains (kedjor).
Monterplats:
150

Kranman AB

Kranman AB tillverkar och säljer vagnar, maskinen och tillbehör till fyrhjuling, skog och entreprenadmaskiner. Vi kommer visa upp våra skotare, skördare och vagnar.
Monterplats:
154 + 155

Landshypotek Bank AB

Landshypotek Bank vill bidra till ett rikare liv i hela landet. Ända sedan 1836 har vi finansierat jord- och skogsbrukares boende och företagande. Sedan några år tillbaka kan alla med ett hjärta som klappar för landsbygden också spara i Landshypotek Bank.
Monterplats:
31

Lantmännen Aspen AB

Monterplats:
93

Lantmännen Maskin

Maskiner – Reservdelar – Verkstad. Hos Lantmännen Maskin hittar du ett produktprogram med marknadens bästa tekniska lösningar och ett sortiment som ständigt utvecklas. Du har alltid kunniga säljare och mekaniker nära dig. Välkommen in på någon av våra 60 anläggningar över hela landet.
Monterplats:
100 + 142

Laxo

Monterplats:
185

Lennarstfors AB

Det är Lennartsfors AB som tillverkar och säljer Järnhästen. Vi drivs av viljan att utveckla, tillverka och sälja produkter för transport i både terräng och på väg! Nyheten vi skall visa är Nya Radiostyrda Järnhästen Essence Länk till en film om Radiostyrda JärnHästen Essence https://youtu.be/NQMgSbM8qec
Monterplats:
153

Liljas Personbilar AB

Monterplats:
141

Log Max AB

Monterplats:
105

Logosol AB

Logosol säljer portabla sågverk, både kedjesågverk och bandsågverk som vi utvecklar själva. I vårat produktsortiment har vi också hyvlar, snickerimaskiner och det mesta för snickeriet. Logosol startades 1989 av Bengt-Olov Byström och är fortfarande familjeägt. Huvudkontoret ligger i Härnösand och vi har idag återförsäljare i över 30 länder. Under Skog & Traktor kommer vi demonstrerar B751 Bandsågverk, Solohyveln SH410, F2 Kedjesågverk med E5 manuell matning.
Monterplats:
88

Logset OY

Finländska skogsmaskinstillverkaren Logset Ab erbjuder förstklassiga lösningar för hållbarare skogsavverking. I företagets produktutbud finns två modeller av hybridskördare, samt traditionella skördare, skotare och skördaraggregat. Alla produkter produceras på Logsets fabrik i Kvevlax, nära Vasa. Bolagets återförsäljarnätverk täcker 25 länder och Logset maskiner jobbar i över 25 länder. Logset grundades år 1992 och bolaget har idag ca 100 anställda.
Monterplats:
168

Markusson Professional Grinders AB

Monterplats:
80

MMG Marine AB

Marine Maintenance Group Sweden AB grundades 2005 under målsättningen att knyta ihop olika verksamhetsområden inom den marina branchen. Vi är lokaliserade i Sölvesborg, Karlshamn och Karlskrona. Företaget består av olika divisioner och har huvudkontor i Sölvesborg och filial i Karlshamn och Karlskrona.
Monterplats:
178

Möre Maskiner AB

Monterplats:
143

Nordfarm AB, Svenssons Motor

Nordfarm har sedan 1982 sålt maskiner till lantbrukare, entreprenörer, skogsmaskinförare, markvårdare och många fler. Våra leverantörer delar vårt intresse för innovation och utveckling, för dagens lantbrukare och kommande generationer. Idag är vi en av Sveriges största oberoende maskin- och redskapshandlare. Vi säljer våra maskiner via återförsäljare över hela Sverige. Bl.a importör av Palms skogsekipage, OFA slirskydd och Clark band.
Monterplats:
148 + 94

Nordic Traction AB

Nordic Traction Group (NTG) är en marknadsledande Europeisk tillverkare av slirskydd och boggiband, främst till skogsmaskiner och traktorer.
Monterplats:
83

Nordicc i Ljungby AB

NORDICC erbjuder ett program av redskap och maskiner för de som jobbar inom skog, anläggning och grönyteskötsel. Mobila flishuggar/ flistuggar, buskröjare, häcksaxar och modulborstar är några exempel på vad vi kommer att visa upp. Gemensamt för att våra produkter är att de ser till att jobbet blir gjort på bästa sätt!
Monterplats:
97

Oregon / Svenska Blount

“Svenska Blount AB är ett helägt dotterbolag till Blount International Inc. Vi har till uppgift att marknadsföra och distribuera koncernenens varumärke OREGON® på den Svenska marknaden. Blount är en världsledande tillverkare av sågkedjor och sågsvärd. Vi sätter alltid användaren i fokus. Och i Oregons sortiment finner ni ett brett utbud av tillbehör för skogs- och grönyteskötsel, såsom sågkedjor, sågsvärd, personlig skyddsutrustning, trimmertråd, gräsklipparknivar, 36V redskap mm.”
Monterplats:
81

Organox

Monterplats:
50

Pers Minimodeller

Vi på Pers minimodeller är ett familjer företag som driver detta på vår fritid vi säljer olika modeller som lastbilar maskiner mm vi ha ett utbud med modeller som passa alla välkommen till vår webbutik www.minimodeller.se
Monterplats:
43

Pickupcenter Småland

Pickupcenter Småland är bäst på att hitta den där speciella bilen eller pickupen du alltid drömt om. Vi tar hem och lagerhåller bilar med det lilla extra och låg vägtrafikskatt. Unika objekt från USA. Auktoriserade handlare av Dodge och RAM. Specialister på Chevrolet, Ford, GMC eller annan US-bil för B-kort eller C-kort. Ingen önskning är för svår. Besök oss för ditt livs bilaffär.
Monterplats:
172

PKN Consultation AB

PKN Consultation erbjuder kvalitativa tjänster inom fyra olika verksamhetsområden. Du väljer oss när Du behöver olika bandvagnstjänster, reparation av släpvagn eller när Du ställer höga krav på Ditt brandskydd och Din säkerhet.
Monterplats:
78

Plantskydd AB

Plantskydd AB utvecklar och marknadsför viltskyddsprodukter till skogsbruket. Våra mest kända produkter är viltskyddsmedlen Gyllebo Plantskydd, dessa produkter är rena naturprodukter baserade på blodmjöl. Vi säljer även feromoner och insektsfällor för bekämpning av granbarkborre med flera insekter. Vi har drivit vårt familjeföretag i 25 år och våra produkter är registrerade och används i ett flertal länder i Europa, USA och Kanada. Produkternas miljöprofil och effektivitet har möjliggjort dessa exportframgångar. Vi har som mål att vara ett kundnära företag med hög servicegrad. Vi ska därutöver utveckla nya produkter baserade på miljövänliga och naturnära substanser. Blodmjöl är en av naturens mest effektiva substanser för att avskräcka vilt, det är därför vi har valt att jobba med det.
Monterplats:
45

Plastomer Sweden AB

Monterplats:
173

PM Bioenergi & Smide AB

Vi är ett biovärmeföretag som kan erbjuda kompletta lösningar med inriktning på ved-, flis-, pellets- och spannmålspannor, för uppvärmning av bostad-, stall- och verkstads- lokaler. Från skorsten till kulvert, ackumulatortankar och vvs samt installation av panna.
Monterplats:
28

Qvennes Skog & Maskin

Monterplats:
165 + 166

Rackstad Bil & Delar AB

Monterplats:
187

Reipal AB

Reipal AB tillverkar sex modeller av trädfällriktare, dessa används vid riktad fällning av träd. Detta ger en ökad säkerhet och tidsbesparing vid fällning av svårfällda träd.
Monterplats:
41

RM Kedjeservice AB

RM Kedjeservice ab slipar och säljer alla typer av skördarkedjor. Renoverar och säljer maskinsvärd av alla fabrikat. Säljer även sågkedjeoljor, märkfärg, drivhjul, färgmunstycken mm. Upphämtning/lev. i stora delar av Kalmar, Blekinge & Kronobergs län.
Monterplats:
145

Sampo Rosenlew filial Sverige

Monterplats:
106 + 108

Sjögrens Lastvagnar AB

Monterplats:
184

Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda. Skogen ska brukas på ett hållbart sätt så att även framtida generationer kan ha nytta av den. Den lokala förankringen är viktig för oss. Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.
Monterplats:
40

Södra Skogsägarna

Monterplats:
87

SP Maskiner AB

SP Maskiner ett välkänt internationellt varumärke med återförsäljare över hela världen. Trots vårt globala varumärke och världsledande aggregat så har vi bevarat vår svenska kvalitet och närhet till kunderna. Vi arbetar ständigt nära våra kunder och försöker alltid tillgodose deras behov. Med vårt motto ”Always ahead” leder vi teknikutvecklingen inom vårt segment. Vi strävar efter att alltid ta tekniken till nästa nivå. Vi drivs av att skapa nya, innovativa lösningar för dig som kund, nu och i framtiden.
Monterplats:
85

Sparbanken Eken

Sparbanken Eken är en lokal bank med en stark strävan att skapa värde för våra kunder och regionen där vi verkar. Vi erbjuder allt en storbank kan erbjuda, men med lokalt fokus.
Monterplats:
18

Sundahls Maskinaffär

Monterplats:
126

Svenningsens Maskin AB

Monterplats:
77 + 79

Svenssons Motor, Nordfarm AB

Svenssons Motor bedriver försäljning, service och reparationer av traktorer, lantbruksmaskiner, samt trädgårds, park samt golfmaskiner. Vår strävan är att med lokal förankring finnas nära våra kunder och erbjuda ett komplett utbud av produkter och tjänster för att öka våra kunders effektivitet och lönsamhet. Vi gör det genom kompetenta medarbetare, egen verkstad och marknadsledande produkter. Svenssons Motor har sedan 1969 varit återförsäljare för John Deere vilket gör Svenssons Motor till den äldsta John Deere återförsäljaren i Sverige. Svenssons Motor består av tre filialer, Läckeby, Växjö samt Jönköping. Vi har även ett dotterbolag, Agro Maskiner Gotland, samt ett systerbolag, Bil och Traktorservice.
Monterplats:
94 + 148

Svets & Maskinservice AB

Monterplats:
91

Swedbank

Med 7,3 miljoner privatkunder och 618 000 företagskunder är vi den ledande banken på våra hemmamarknader. Vi erbjuder allt ifrån smidiga digitala lösningar för vardagsekonomin till mer omfattande finansiell rådgivning. Vi vill göra det möjligt för människor, företag och samhällen att växa.
Monterplats:
23

Swedmog AB

Monterplats:
149

Swedol

Monterplats:
74

Sydostskog AB

Monterplats:
44

Sydved

Monterplats:
8 + 10

Terri

Terri är en liten, smidig skogsmaskin som tar sig fram överallt utan att göra skador i marken. Med sitt låga marktryck lämpar sig maskinen särskilt för arbete i våtmarker och på känsligt underlag. Terri finns på såväl band som hjul med ett standardutförande som uppdaterades under 2019. Bakom skogsmaskinerna står det småländska företaget Alfing i Älmhult med 130 anställda och en omsättning runt 220 miljoner kronor.
Monterplats:
73

Timbtech

Monterplats:
190

Tranåscementvarufabrik AB / Watersystems Sverige AB

Tranås Cementvarufabrik AB är ett familjeföretag som producerar egna betongvaror samt handlar med VA-material – vår specialitet är produkter för enskilt avlopp. Vår största produkt är slamavskiljaren Tranåsbrunnen vilken var den första lågbyggda och helgjutna slamavskiljaren i betong på den svenska marknaden. Vi på Tranås Cementvarufabrik AB arbetar hårt för att leverera varor av hög kvalitet till våra kunder, och med bästa tänkbara service. Vi är idag ca 35 anställda som omsätter ca 60 miljoner årligen. På samma adress i Tranås finns även vårt dotterbolag Watersystems Sverige AB. Företaget sysslar uteslutande med försäljning och service av våra egentillverkade WSB Clean minireningsverk i betong.
Monterplats:
180

Värmebaronen

Värmebaronen startade sin verksamhet 1975 och är nu en av Sveriges ledande tillverkare av värmeanläggningar. Våra produkter är kända för hög kvalitet och lång livslängd. Ett omfattande produktprogram ger möjlighet att skapa genomtänkta, driftsäkra värmesystem.
Monterplats:
12 + 14

Vida Skog AB

Vida är Sveriges största privatägda sågverkskoncern med 9 sågverk och 40 skogsinköpare. Vi anskaffar årligen cirka 3,9 miljoner m3fub och är alltid intresserade av att komma ut och träffa skogsägare. Under Emmaboda Skog och Traktor finns vi tillgängliga och välkomnar dig till vår monter. Här kan vi prata skogliga frågor och vi kan lära dig mer om värdehöjande avkap. Det finns roliga aktiviteter för barn men även en utmaning för dig som vuxen! Vi ses!
Monterplats:
22 + 24